ELISABETH HØJRIIS AARUP​

Elisabeth Aarup

Hvem er jeg?

Jeg sætter stor pris på nærvær og engagement i de sessioner jeg giver, ligesom jeg altid lægger stor vægt på at se mine klienter. 

Det er min fornemmeste opgave som terapeut, og det er egentlig kun her, jeg rigtigt kan hjælpe dem. Når vi føler os set som mennesker (fremfor vurderet), føler vi os trygge, og først her tør vi åbne helt.

Derfor er det terapeutiske arbejde jeg laver altid dybt. Symptomerne er det vi mærker i dagligdagen, de ligger i overfladen, men den egentlige problematik ligger altid dybere, og er ofte skjult (ubevidst).

Jeg er oprindeligt uddannet indenfor video- og fotokunst, men har de sidste tyve år arbejdet som psykoterapeut. Jeg var i 2002 med til at introducere tankefeltterapien i Danmark. Sidenhen har det været min foretrukne behandlingsmetode. Som jeg ser det, er tankefeltterapien langt overlegen i både effektivitet og nænsomhed, ift mange andre terapiformer. I 2016 afsluttede jeg mine studier i psykologi, dog uden de afgørende eksaminer. Jeg giver foredrag, men holder sjældent kurser. Mit arbejde koncentrerer sig således om den enkeltes dybdepsykologiske udvikling.

Jeg har boet og læst i Italien, Australien, England, Tyskland og Norge. I dag bor jeg på landet sammen med mine to teenagere, hvoraf den ene er svært diagnoseramt.​

  • 2010 – 2016: MA in Psychology, Kristianstad University, Sweden
  • 2001 – 2002: Tankefeltterapi v. Mats Uldahl, Norway
  • 1997 – 2000: Psykoterapi v. Source – Creative Life Systems, Copenhagen
  • 1993 – 1996: ​BA in Photographic Arts, Derby College of Fine Arts, England og Hochschule die Künste, Berlin, Tyskland
  • 1984-1986: IB from UWC of the Adriatic, Italien

Herudover talrige kurser og forløb i mindfulness, meditation, NLP, Enneagrammet, rebirthing, åndedrætsterapi, buddhistiske retreats mfl., samt masser og masser af egenterapi og supervision.

Til forskel fra psykologer, som læner sig op ad deres intellektuelle og teoretiske viden i arbejdet med mennesker, bruger dygtige terapeuter også sig selv som faglig referenceramme. Jo større bevidsthed en terapeut har, jo mere hun være i stand til at støtte sin klient. Det er bevidstgørelsen af, og kontakten til, skyggelagene i hendes egen psyke, der gør terapeuten i stand til at se, og møde, klienten i disse (ubevidste) lag. Det er derfor terapeutens egne erkendte og integrerede skyggesider, samt kontakten til de dybe og subtile lag i hendes egen psyke (tilsammen en del af visdomsaspektet), der afgør kvaliteten af det terapeutiske samarbejde.